УКРАЇНА

Українські військові втратили село на Курщині — ЗМІ

Російська армія змогла контратакувати та повернути населений пункт Кореневе, витіснивши ЗСУ.

Російські війська провели контратаку у Курській області, витіснивши українські сили із села Кореневе. Про це повідомив аналітик BILD Юліан Ріпке.

За його даними, до 20 серпня українські війська контролювали Кореневе, і в районі населеного пункту точилися бої за райцентр та залізничну станцію. Проте російська армія змогла контратакувати та повернути населений пункт, при цьому лінія бойового зіткнення зараз проходить приблизно його східною околицею.

Варто зазначити, що ЗСУ нещодавно взяли під контроль село Червоножовтневе, розташоване на південь від Коренєвого на березі річки Сейм. «Таким чином і без взяття Коренєвого вони повністю закрили східний кордон котла, в якому опинилися близько 3000 російських солдатів. З півдня і заходу він заблокований держкордоном, з півночі — річкою Сейм», — наголошується в аналізі.

Раніше повідомлялося, що за даними Інституту вивчення війни (ISW), темп наступу Збройних сил України у Курській області знизився. Наразі українські війська зосереджені на утриманні нещодавно зайнятих територій.