ВСЕСВІТ

США збільшили виробництво снарядів для України на 50%

Артснаряди призначені для України у рамках оборонної допомоги. Запуск додаткових виробничих потужностей підприємства планується найближчим часом.

На заводі з виробництва боєприпасів у Пенсільванії вдалося збільшити випуск артилерійських снарядів на 50%, вони призначені для України у рамках оборонної допомоги. Найближчим часом планується запуск додаткових виробничих потужностей на цьому підприємстві. Про це повідомляє Associated Press.

За словами Річарда Хансена, представника командувача Сухопутних військ США, на заводі в Скрентоні, Пенсільванія, зосереджені зусилля на виробництві 155-мм артилерійських снарядів. «Ми дуже наполегливо працюємо, щоб забезпечити досягнення мети, яку поставив Пентагон», – зазначив він. Завод у Скрентоні виробляє корпуси снарядів, які потім вирушають до Айової для наповнення вибуховою речовиною та оснащення запалами. Завод у Скрентоні, Пенсільванія, спільно з двома іншими заводами в сусідньому Вілкс-Баррі нещодавно збільшив обсяги виробництва артилерійських снарядів з 24 000 до 36 000 одиниць на місяць.

Крім того, на підприємстві планується створити три нові виробничі лінії, що дозволить значно розширити обсяг випуску критично важливих боєприпасів. З 2006 року завод управляється компанією General Dynamics за контрактом з урядом США, який є його власником.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Латвії 20 конфіскованих авто на військові потреби. Транспорт передадуть до медичних установ, а також місцевих адміністрації різних регіонів України.