УКРАЇНА

Сирський щодо дій ЗСУ в Іловайську: це подвиг

Головнокомандувач наголосив, що будь-які переговори з росіянами несуть смертельну загрозу.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, у 10-ті роковини боїв за Іловайськ, вшанував пам’ять усіх українських захисників, які загинули у війні з Росією, і наголосив, що будь-які переговори з агресором несуть смертельну загрозу. Про це він повідомив у Facebook.

«Іловайськ — це не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу”, — наголосив Головнокомандувач.

За його словами, цей день буде завжди нагадувати про підступність росіян та про те, що ніяких переговорів з окупантами проводити неможливо — це є небезпечною справою. Сирський висловив глибоку подяку українським матерям та батькам за їхніх синів та дочок, які пожертвували своїм життям заради незалежності України та свободи всього українського народу.

Нагадаємо, що наприкінці серпня 2014 року, після запеклих битв, бійці сил АТО опинилися в оточенні під Іловайськом у Донецькій області. У ніч із 28 на 29 серпня російський лідер Володимир Путін запропонував бойовикам відкрити гуманітарний коридор для виходу оточених українських військових, щоб дозволити їм безпечно залишити район бойових дій. Однак, попри домовленість, російські військові обстріляли цей коридор. Іловайська трагедія стала однією з найважчих втрат для українських сил з початку російського вторгнення на Донбас, з офіційними даними про 366 загиблих, близько 450 поранених, 300 полонених та 84 зниклих безвісти.

Нагадаємо, що раніше окупанти вдарили бомбою на Донеччині: відомо про загибель цілої родини.