УКРАЇНА

Росіяни формують бригаду кількістю до 5 тисяч військових

Військове керівництво Росії створює бригаду, яка включає три добровольчі загони: Барс-Брянськ, Барс-Курськ та Барс -Білгород.

Росія продовжує формувати добровольчу бригаду «Барс», чисельністю близько 5 тисяч людей. За інформацією прес-служби ОТГ Харків, відповідно до наказів міністра оборони РФ від 21 серпня 2024 року та начальника генерального штабу ЗС РФ від 22 серпня 2024 року, створюється бригада, яка включає три добровольчі загони: Барс-Брянськ, Барс-Курськ та Барс -Білгород. Загальна чисельність формування складає 4921 військовослужбовця, які виконуватимуть завдання на користь угруповання військ Північ.

На Харківському напрямку ситуація залишилася стабільною. Ворожі війська продовжують спроби витіснити українські сили з позицій. У районі Глибокого, окупанти намагалися провести перегрупування, але зазнали втрат і планують евакуацію. Поблизу Лук’янців підрозділи 7 окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу поповнили запаси боєприпасів для мінометних розрахунків.

Читайте також: КНДР передала Росії понад шість мільйонів снарядів з 2022 року — ЗМІ

У районах Стариці та Огурцово російські війська проводять логістичне забезпечення, інженерне обладнання та зміцнення позицій, а також активізували повітряну розвідку. У Вовчанську противник, готуючись до штурму, спробував доставити особовий склад у центральну частину міста з використанням двох танків та двох МТЛБ, але зазнав втрат і був змушений відступити.

У районі Тихого йде заміна 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на 136-ту окрему мотострілецьку бригаду 58-ї армії. За даними прес-служби ОТГ Харків, минулої доби на Харківському напрямку сталося два бойові зіткнення, ініційовані ворогом. Російські сили завдали шість авіаударів з використанням керованих авіаційних бомб та 22 некерованих авіаційних ракет. Також було зафіксовано 43 удари дронами-камікадзе та 393 обстріли позицій Сил оборони України. Наразі тривають два бойові зіткнення в районі Вовчанська.

Нагадаємо, що ворог штурмує Запорізький напрямок після трьох днів тиші. Наступ росіян свідчить про їх прагнення зберегти контроль над стратегічно важливими районами Запоріжжя.