УКРАЇНА

Окупанти взяли під контроль близько 40% Часового Яру

Через російські атаки, місто фактично перетворено на руїни та схоже на Бахмут і Авдіївку.

Повне захоплення Часового Яру може дати росіянам значну тактичну перевагу. На цей час близько 40% території міста перебуває під їх контролем. Про це повідомив представник прес-служби 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що якщо окупанти повністю захоплять Часів Яр, то отримають контроль над висотою, з якою можна буде спостерігати за Костянтинівкою, Дружківкою, Краматорськом та контролювати логістичні маршрути між цими містами.

Військовий наголосив, що становище у Часовому Яру зараз вкрай складне. Місто фактично перетворене на руїни через російські атаки, нагадуючи руйнування в Авдіївці та Бахмуті. Противник безжально руйнує все на своєму шляху, ігноруючи ушкодження інфраструктури та цивільних об’єктів. «Наразі місто Часів Яр розбите. Ворог лишає один по собі слід, як при окупації Авдіївки та Бахмута. Це просто руїни. Ворог не вважає ці території своїми, він просто руйнує все, що знаходиться у нього на шляху», — зауважив Полухін.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують наступати на Донеччині. За даними Deep State, ворог захопив села Мемрик та Калинове.