ЗАПОРІЖЖЯ

Нововведення у захоплених школах Запорізької області: уроки зі стрілецькою зброєю та заборона телефонів

З 1 вересня в окупованих школах Запорізької області запровадили нововведення, спрямовані на посилення пропаганди та ще більшу мілітаризацію дітей.

Про нові правила та так звані предмети повідомили російські пабліки.

Так, у захоплених навчальних закладах розширять курс Охорони безпеки життєдіяльності (ОБЖ). Дітей будуть вчити користуванню стрілецькою зброєю, реагуванню на сигнали тривоги та правилам першої медичної допомоги.

Для учнів 10-х та 11-х класів запровадили тактичну, вогневу, інженерну, військово-медичну та технічну підготовку. Також у деяких школах може з’явиться модуль «Автоматизовані системи», в рамках якого навчатимуть керувати дронами.

Замість предмета «Технології» повертають «Труд», на якому транслюватимуть застарілі гендерні стереотипи — дівчата будуть шити і готувати, а хлопці — працювати на станках. Окрім цього, вводять новий предмет — «Родинознавство», на якому планують розповідати дітям про «традиційні сімейні цінності».

Серед нових правил у захоплених школах — заборона телефонів та смарт-годинників.

Нагадаємо, на окупованій частині Запорізької області російські загарбники взялися «за викорінення проукраїнського екстремізму» серед школярів.

Також стало відомо, що окупанти залучили понад 30 тисяч підлітків Запорізької області до пропагандистських і мілітаристських рухів.

Заклад освіти окупованої Приморської громади Запорізької області релокують до столиці Болгарії


Читайте також:

Військові у школах та залучення дітей до мілітарних рухів: що відбувається з освітою окупованої Приморської громади

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!