УКРАЇНА

Нардепа Дмитрука оголосили у розшук – ГБР

Депутата, який незаконно залишив Україну та перетнув кордон, підозрюють у нападах на військового та правоохоронця.

Народного депутата України Артема Дмитрука, який підозрюється у нападах на військовослужбовців та правоохоронців, оголосили у розшук. Про це повідомили прес-служба Офісу Генерального прокурора та Державне бюро розслідувань.

«Прокурорами Офісу генпрокурора ініційовано оголошення у розшук народного депутата України, підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця», — наголошується в повідомленні. Згідно з обставинами справи, Артем Дмитрук, підозрюваний у нападах на військового та правоохоронця, незаконно залишив Україну та перетнув кордон. Зазначається, що прокурори подали до Печерського районного суду Києва клопотання про застосування до Дмитрука запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підписаного Генеральним прокурором Андрієм Костіним.

Державне бюро розслідувань продовжує уточнювати деталі звинувачень. Відповідно до слідства, в Одесі Дмитрук разом із спільниками вчинив напад на співробітника правоохоронних органів, який виконував свої службові обов’язки. Внаслідок нападу підозрюваний навмисне завдав правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти його зброю. В іншому інциденті у Києві депутат опинився у конфлікті з громадянином, у ході якого він кілька разів ударив чоловіка, зокрема по голові. Експертний висновок підтвердив, що дії депутата призвели до завдання потерпілому тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Таким чином Дмитрука підозрюють:

  • — у навмисному заподіянні групою осіб працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України);
  • — викрадення вогнепальної зброї групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України);
  • — умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України);
  • — грубе порушення громадського порядку за мотивами явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 КК України).

Нагадаємо, що нардепа Дмитрука не затримали в Молдові, бо були відсутні підстави для арешту.