УКРАЇНА

Масована атака РФ: сили ППО знищили понад 60 дронів і дві керовані ракети

Масштабна атака з повітря в ніч на 29 серпня: Україна зазнала нападу трьох керованих ракет і 74 ударних дронів з території РФ.

У ніч на 29 серпня 2024 року Україна зіткнулася з новою хвилею повітряних атак. Противник запустив три керовані авіаційні ракети типу Х-59/69 із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей, а також дві ракети невідомого типу з того ж напрямку. Окрім цього, по території України було надіслано 74 ударних безпілотних літальних апарати типу «Shahed-131/136» з районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ та Єйськ. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Для відбиття масованої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони України. Завдяки злагодженим діям протиповітряної оборони вдалося збити дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних дронів «Shahed-131/136». Ще 14 безпілотників зазнали локальних втрат та впали на території України.

Протиповітряна оборона України активно діяла у межах кількох областей: Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської, Сумської та Донецької. Незважаючи на значний обсяг атакуючих засобів, захисники країни продемонстрували ефективність і рішучість у відбитті повітряного нападу.

Нагадаємо, 1 200 окупантів, 27 артсистем та 3 танки: Генштаб оновив втрати РФ за добу. Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 по 29 серпня 2024 року.