ЗАПОРІЖЖЯ

Жителям зруйнованого ударами будинку на Кияшка обіцяють завершити ремонтні роботи цього року, — ФОТО, ВІДЕО

Мешканці зруйнованого російською ракетою будинку по вулиці Кияшка, 22 зустрічатимуть Новий рік у власних квартирах.

Таку заяву зробив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Обстріл стався восени 2022 року. Понад 90 % будівлі підлягало капітальному ремонту. Загалом капітальний ремонт проведений у 18 квартирах та всіх під’їздах будинку.

Будівельники вже демонтували та звели заново несучі стіни, посилені металевими конструкціями. Також відремонтували покрівлю, відновили водо- та електрокомунікації, встановили нові вікна та двері. Зараз проводять роботи із зовнішнього та внутрішнього оздоблення будинку.

«Вже цього року запоріжці зможуть повернутись до своїх квартир, а на першому поверсі запрацює районний Центр надання адміністративних послуг з відділом для роботи сервісу «Єдине вікно» для ветеранів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 24 вересня 2022 року під час сигналу тривоги жителі Запоріжжя прокинулися від серії вибухів. Одна з п’яти ворожих ракет влучила у житловий будинок. Це була перша у Запоріжжі багатоповерхівка, яка зазнала ракетного удару росіян. Тієї ночі окупанти вдарили по триповерховому будинку на Кияшка, 22. Внаслідок влучання одна людина загинула, ще дев’ятеро постраждали. У кількадесяти будинках поряд з епіцентром ракетного удару побило вікна та дахи.

Після атаки дронів у двох районах Запоріжжі виявили ділянки з уламками боєприпасів та відходами руйнації, — ФОТО


Читайте також:

Погоджена компенсація на 37 млн грн власникам пошкодженого обстрілами житла у Запоріжжі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!