ЗАПОРІЖЖЯ

Дефіцит кадрів та комунальні проблеми: запорізький курорт знаходиться в занепаді після окупації

В окупованій Кирилівці Запорізької області не вистачає вчителів, а комунальна сфера знаходиться у жахливому стані.

Про це в інтерв’ю «Порожні пляжі та бази відпочинку, комунальний колапс та брак кадрів: як живе в окупації Кирилівська громада Запорізької області» розповів начальник Кирилівської селищної військової адміністрації Іван Малєєв.

«Багато вчителів виїхало. Більшість не пішли на співпрацю. Спочатку окупанти були вимушені брати «вчителів» з вулиці, які не мають ніякої освіти. Я знаю, що ситуація з навчанням у них дуже проблематична, тому що не вистачає кадрового потенціалу. Вони намагаються затягнути туди людей з Ростовської області, з Краснодарського краю тощо, але ті їхати не хочуть. Хоч і учнів залишилося небагато, але кадровий голод у них є. Вчити дітей нікому», — зазначив Іван Малєєв.

За його словами, у комунальній сфері відбувається такий же колапс, як і в інших сферах.

«Раніше у нас було два комунальних підприємства, які відповідали за прибирання. Окупанти вивезли в невідомому напрямку всю нашу нову придбану техніку – екскаватори, грейдер, автобуси, трактори та все інше.

Сьогодні прибиранням сміття займається підприємство з Мелітополя. Я не знаю, наскільки часто вони приїжджають, але це відбувається не щоденно. Ніхто не буде кожного дня ганяти машину за 70 кілометрів з Мелітополя, щоб прибрати Кирилівку.

Така сама тенденція і по водопостачанню та іншим комунальним сферам. Вони зробили комунальне підприємство, підпорядковане Мелітополю, яке їздить по всьому району і «наводить порядки».

У нас була своя бригада дівчат і хлопців, які постійно косили траву, прибирали, підмітали, чистили пляжі, косу, саме селище тощо. Сьогодні цього вже немає», — наголошує очільник Кирилівки.

Він зазначив, що більшість комунальників виїхала після окупації. Зараз на комунальних підприємствах працюють небагато кирилівців, є мелітопольці та люди з найближчих сіл. Керують ними або росіяни, або колаборанти.

Бази відпочинку без туристів та полювання у заповіднику: як окупанти знищують запорізькі курорти


Читайте також:

У Запорізькій міськраді повідомили, скільки шкіл працюватимуть за змішаною формою навчання, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!