УКРАЇНА

В Україні зафіксована перша смерть від лихоманки Західного Нілу

Смертельна загроза набирає обертів: лихоманка Західного Нілу забрала першу жертву в Україні.

В Україні зафіксовано перший випадок смерті від лихоманки Західного Нілу. Про це повідомляє ТСН.

Хвороба була діагностована у 65-річного жителя Черкаської області. Чоловік проходив лікування в одному з київських медичних закладів, де і було підтверджено остаточний діагноз.

Геморагічна лихоманка Західного Нілу — небезпечне вірусне захворювання, що передається через укуси комарів. Крім того, переносниками вірусу можуть бути деякі види птахів і гризунів. 

У важких випадках хвороба супроводжується високою температурою, запаленням оболонок мозку і самого головного мозку, а також ураженням слизових оболонок і шкірним висипом. 

Про це розповів головний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач в інтерв’ю ТСН. Захворювання характерне для літньо-осіннього періоду, і найбільше схильні до нього жителі сільської місцевості та мисливці. У липні та серпні поточного року випадки захворювання на лихоманку Західного Нілу реєстрували також у Київській і Полтавській областях, а також у самому Києві, повідомили в Обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

Експерти зазначають, що цьогоріч кількість випадків зараження збільшилася через зміну кліматичних умов і розширення ареалу проживання комарів-переносників.

Нагадаємо, ]прогноз погоди на 29 серпня: спека повертається, дощі можливі на півдні. 29 серпня в Україні очікується мінлива хмарність, на півдні можливі короткочасні дощі та грози.