УКРАЇНА

Ворог штурмує Запорізький напрямок після трьох днів тиші

Наступ росіян свідчить про їх прагнення зберегти контроль над стратегічно важливими районами Запоріжжя.

Російські окупанти відновили інтенсивні наступальні операції у Запорізькому напрямку, після триденної перерви Значну активність помічено в районі Оріхова. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на речника Оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитра Ліхового.

За його словами, у період з 22 по 24 серпня, коли відзначалися День Державного прапора України та День Незалежності, у зоні відповідальності ОВСУ «Таврія» не спостерігалося атак з боку російських військ. Це стосувалося як Запорізької, так і Херсонської областей. Проте після цього короткого періоду затишшя, росіяни відновили активні наступальні дії, застосовуючи невеликі піхотні групи для проведення штурмів. Ліховий зазначив, що зараз ворог зосередився на наступі в районі Оріхова.

Читайте також: Працівникам ТЦК дозволили стріляти на ураження: в якому випадку

Ворожі війська продовжують обстрілювати населені пункти Запорізької області та роблять спроби штурмових атак. Така тактика спрямована на посилення тиску на українські позиції та може свідчити про прагнення окупантів зберегти контроль за стратегічно важливими районами Запоріжжя. Проте всі атаки противника успішно відбиваються силами ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що росіяни взяли під контроль близько 40% Часового Яру. Через російські атаки, місто фактично перетворено на руїни та схоже на Бахмут і Авдіївку.