УКРАЇНА

Ворог продовжує атакувати ЗСУ боєприпасами з отруйними речовинами — ОСУВ «Таврія»

Російські військові застосовують близько 1200 різних боєприпасів у зоні відповідальності Оперативно-стратегічної групи військ «Таврія» за добу.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія», російські окупанти продовжують використовувати боєприпаси з отруйними речовинами. Про це повідомив Дмитро Ліховий, представник Оперативно-стратегічної групи військ в ефірі телемарафону.

“Ворог застосовує скидання, скидання з коптерів боєприпасів різних типів. За вчора було 152 скидання з використанням 309 боєприпасів і, на жаль, 11 із них знову були з використанням отруйних речовин”, — сказав Ліховий. Він зазначив, що використання ворожих ударних безпілотників (УАБ) спостерігається майже щодня, проте їхня кількість значно менша порівняно ніж на півночі України, прикордонними регіонами та Донецькою областю. Зокрема, за останню добу було скинуто два УАБи. Ліховий також повідомив, що ворог застосовує близько 1200 боєприпасів у зоні відповідальності Оперативно-стратегічної групи військ «Таврія» за добу, що на 1000 боєприпасів менше у порівнянні з показниками 1-1,5 місяця тому.

За даними ЗСУ, за минулу добу противник використав 262 ударні дрони, з яких 259 були fpv-дронами та 3 — ударними БПЛА типу «Ланцет». В результаті було знищено 249 із них. «Але наші війська завдають ворогові суттєвої поразки, і за вчорашню добу втрати росіян у нашій операційній зоні склали 62 особи, а також 9 одиниць ОВТ», — зазначив представник Оперативно-стратегічної групи військ.

Нагадаємо, що на Лиманському напрямку росіяни застосовують тактику «випаленої землі».