ВСЕСВІТ

Російські війська просуваються на Покровському напрямку: ISW

Російські війська просуваються на деяких ділянках фронту, загрожуючи життю мирного населення.

Російські війська досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямку на тлі повідомлень про те, що українські війська відійшли з окремих районів на південний схід від Покровська. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: США розкрили вміст нового пакету допомоги Україні

Геолокаційні дані, опубліковані 27 серпня, підтверджують, що російські війська просунулися більш ніж на два кілометри від своїх останніх підтверджених позицій у північно-західній частині Новогродівки (на південний схід від Покровська) вздовж вулиці Дубініна, що свідчить про те, що російські війська додатково утримують позиції в центральній частині міста.

Український військовослужбовець повідомив у нині видаленому дописі в Telegram, що українські війська відійшли з Новогродівки, що було підхоплено російськими державними засобами масової інформації та кількома російськими міл-блоґерами й використано ними для того, щоб стверджувати, ніби російські війська контролюють більшу частину цього населеного пункту. 

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 27 серпня, вказують на те, що російські сили незначно просунулися на південному сході Гродівки (на схід від Покровська і північний схід від Новогродівки) і захопили Калинове (далі на південний схід від Покровська і південний схід від Новогродівки). 

Російські мілблогери також стверджували, що українські сили «втратили» Маринівку (безпосередньо на південь від Новогродівки) і що підрозділи 228-го мотострілецького полку (90-та танкова дивізія, 41-ша загальновійськова армія, Центральний військовий округ [ЦВО]) захопили Мемрик (на південний схід від Новогродівки), хоча ISW поки що не спостерігала візуальних доказів присутності російських військ у цих населених пунктах. 

Читайте також: Зеленський: Індія може позбавити РФ мільярдів прибутків

Деякі російські джерела також стверджують, що російські війська просунулися в південну Михайлівку (на південь від Новогродівки) і наступають на північно-східне Селидове (на південний захід від Новогродівки).

Нагадаємо, загальні втрати РФ у війні проти України сягнули понад 600 тисяч окупантів. Загальні бойові втрати російських сил в Україні з 24 лютого 2022 року по 28 серпня 2024 року сягнули понад 611 тисяч осіб.