ЗАПОРІЖЖЯ

Загарбники провели рейди на окупованій частині півдня: шукали дітей, які не ходять до російських шкіл

Представники окупаційних адміністрацій у супроводі військових об’їздили села на тимчасово окупованій частині півдня України. Під час рейдів шукали родини, де діти не пішли вчитися до захоплених шкіл.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема окупанти погрожували позбавленням батьківських прав й перевіряли телефон на наявність додатка й ознак навчання в українській школі.

З батьками таких дітей проводили «профілактичні бесіди». До так званої розмови пыдключали співробітників ФСБ.

«Центр національного спротиву закликає повідомляти про тих, хто чинить тиск на батьків й спонукає дітей до «навчання» в осередках російської пропаганди», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, на окупованій частині Запорізької області російські загарбники взялися «за викорінення проукраїнського екстремізму» серед школярів.

Нагадаємо, окупанти вивозили «на відпочинок» в Росію та у захоплений Крим понад вісім тисяч дітей з Запорізької області.

Також стало відомо, що окупанти залучили понад 30 тисяч підлітків Запорізької області до пропагандистських і мілітаристських рухів.

Возз’єднались зі своїми родинами у Запоріжжі: з окупації вдалось вивезти маломобільних жінок


Читайте також:

Жителька Запоріжжя про вчорашній удар по місту: «Пам’ятаю, як схопила дітей і ми побігли по склу на перший поверх», — ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!