ВСЕСВІТ

Британська розвідка: Путін розставляє родичів на ключові позиції в Росії

17 серпня 2024 року британська розвідка повідомила про останні кадрові зміни в Росії, які підкреслюють тенденцію до призначення родичів Володимира Путіна на ключові посади.

17 серпня 2024 року російські ЗМІ повідомили, що президент Володимир Путін призначив доньку своєї двоюрідної сестри (яку часто називають племінницею) Анну Цивільєву на посаду державного секретаря Міністерства оборони. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Генштаб оновив втрати РФ у війні

Раніше Цивілева була призначена на посаду заступника міністра оборони, яку вона зберігає за собою до червня 2024 року. На посаді Державного секретаря Цивілєва буде піднята вище звичайного заступника міністра оборони (яких є ще сім) і відповідає за зв’язки Міноборони з парламентом та іншими державними органами.

До 2023 року Цивілева не мала жодного відношення до оборонних питань. Вона навчалася на психіатра, а потім заробляла гроші в декількох компаніях, що займалися медичним постачанням. 

У 2023 році вона стала головою Державного фонду підтримки учасників бойових дій так званої “спеціальної військової операції” «Захисники Вітчизни», який організовував добровільні пожертви на підтримку війни в Україні.Цивілева одружена з міністром енергетики Росії Сергієм Цивілевим.

Читайте також: З Росією доведеться домовлятися: про що Моді говорив із Путіним

“Перше призначення Цивільєвої в червні викликало приглушену критику з боку російської преси за кумівство, яке поставило під сумнів навіть російську толерантність до корупційних дій. Існує реальна можливість того, що її подальше підвищення свідчить про зростаючу ізольованість російської еліти”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, окупанти вдарили бомбою на Донеччині: відомо про загибель цілої родини. Через обвалення будівлі загинули всі чотири члени сім’ї, їх витягли з-під завалів.