ЗАПОРІЖЖЯ

Бази відпочинку без туристів та полювання у заповіднику: як окупанти знищують запорізькі курорти

Курортна Кирилівка Запорізької області залишилася без відвідувачів з початку окупації. Російські загарбники продовжують нищити туристичну галузь захоплених територій.

Про це в інтерв’ю «Порожні пляжі та бази відпочинку, комунальний колапс та брак кадрів: як живе в окупації Кирилівська громада Запорізької області» розповів начальник Кирилівської селищної військової адміністрації Іван Малєєв.

«Кирилівка – це курорт, у нас було більше ніж 500 баз відпочинку. У нас є інформація, що ті фешенебельні бази відпочинку, які були в гарному стані і де власники не пішли на співпрацю, а виїхали, були «націоналізовані». Сьогодні окупанти там приводять якісь роботи, або там відпочивають.

Також багато баз, де власники не пішли на співпрацю, були просто розграбовані. Можна сказати, що їх більше немає, там просто стоять будиночки, але вони всі спустошені. А частина все ж таки залишилась, і вони працюють. Але там практично немає відпочивальників. Є невеличка кількість людей на тих базах, які раніше побудували собі басейни, і все», — зазначив Іван Малєєв.

Не краща ситуація і з островом Бирючий, який є заповідником державного значення. Там проживало понад 40 видів копитних.

«Я знаю, що на сьогодні більша частина обслуговуючого персоналу виїхала. Окупанти призначили своїх директорів. Але насправді там організовувалися полювання. Люди, які туди потрапляли, розповідали про цей жах. Там лежать скелети цих копитних тощо… Контролю немає ніякого. Росія – це варвари, які все знищують», — наголошує очільник Кирилівки.

Раніше повідомлялось, що мешканців Курської області РФ планують розміщувати на захоплених базах Кирилівки та Бердянська Запорізької області, проте росіяни поки не поспішають до запорізьких пансіонатів та санаторіїв.

Море – за ґратами: як у Запорізькій області Росія імітує успішний курортний сезон на окупованому Азовському узбережжі


Читайте також:

Безлюдні пляжі та порожні бази відпочинку: у Запорізькій області росіяни імітують успішний курортний сезон на окупованому Азовському морі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!