ВСЕСВІТ

Америка все ще не дозволяє Україні бити своєю зброєю вглиб РФ

За словами Пентагону, Україна має право використовувати американське озброєння виключно для самооборони.

Пентагон офіційно підтвердив, що Україна має право використовувати американське озброєння виключно для самооборони. Під час брифінгу генерал-майор ВПС США Пет Райдер наголосив, що США не схвалюють завдання ударів по цілях на території глибоко всередині Росії.

Райдер уточнив, що надане Україні американське озброєння призначене виключно для захисту від зовнішніх атак, включаючи можливість реагування на загрози, що безпосередньо торкаються української безпеки. Однак використання цього озброєння для далекобійних атак на російській території не підтримується і не дозволяється США.

Читайте також: Зеленський: Індія може позбавити РФ мільярдів прибутків

«Політика США залишається незмінною», — зазначив Райдер. США дозволяють використання своєї допомоги з метою самооборони та відбиття нападів. Проте, поза цими завданнями, позиція Вашингтона залишається незмінною.

Читайте також: В ISW объяснили важность разрешения США на удары по глубокому тылу России

“Українці можуть використати американську допомогу для самооборони від атак із-за кордону. Іншими словами — вести вогонь у відповідь. Але щодо далекобійних ударів у глибину російської території наша політика не змінилася”, – підсумував Райдер.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки надали Україні дозвіл на використання американської зброї під час операції в Курській області РФ.