УКРАЇНА

Синоптики прогнозують повернення спеки в Україну

З понеділка, 26 серпня, синоптики прогнозують підвищення температури повітря практично по всій країні.

З понеділка, 26 серпня, в Україні знову настане період спеки, хоча триватиме він недовго. Про це повідомила синоптик Українського гідрометцентру Олена Палагнюк в інтерв’ю для Факти ICTV.

Читайте також: Россияне атаковали гостиницу в Краматорске: пострадали иностранные журналисты

Протягом наступного тижня погода буде стабільною: нічні температури по всій країні становитимуть +14-20 °C (на півдні до +23 °C), а денні — +26-32 °C.

Прогноз на 26 серпня

На всій території України очікується суха погода, винятком стане південна частина Криму, де можливі короткочасні дощі та грози. Вітер дутиме з північного сходу зі швидкістю 3-8 м/с.

Температура вночі в північних і західних регіонах становитиме +13-18 °C, а вдень повітря прогріється до +29-34 °C. На решті території вночі буде +17-22 °C, вдень очікується сильна спека до +35-38 °C.

Прогноз на 27-28 серпня

У ніч на 27 серпня опадів не прогнозують, проте вдень можливі короткочасні дощі та грози в південних і східних областях, а також на Прикарпатті. У ніч на 28 серпня опади очікуються на сході, а вдень — місцями по всій Україні.

Нічні температури будуть у межах +14-20 °C (на півдні до +23 °C), а денні — +26-32 °C.

Читайте також: Ворог вдарив по Сумах: є загиблі та постраждалі

Прогноз на 29-31 серпня

29 серпня на більшості території країни прогнозуються короткочасні дощі та грози, а 30-31 серпня — переважно в західних областях.

Нагадаємо, російські війська просунулися на шести напрямках на Донеччині. За даними DeepState, ворог зміцнив свої позиції на кількох ділянках фронту Донецької області, зокрема поблизу Новоторецька та Костянтинівки.