ЗАПОРІЖЖЯ

Ворожі удари по Малокатеринівці: стало відомо скільки будинків в селищі пошкоджено

20 серпня російські війська завдали удари по Малокатеринівці Кушугумської громади. Внаслідок російського обстрілу пошкоджено 54 будинки мирних мешканців.

Про це повідомила Людмила Волик, староста селища Малокатеринівка.

Вісім з 54 пошкоджених будинків отримали дуже серйозні пошкодження. Староста просить мешканців громади допомогти з відновленням осель, бо невдовзі настане осінь і почнуться дощі.

«Прошу відгукніться вільних від роботи чоловіків, щоб надати допомогу жителям у відновленні помешкань. Чекаю небайдужих людей для надання допомоги нашим жителям: з понеділка біля адміністративної будівлі селища о 8:30. Заздалегідь вдячна всім за ваше порозуміння!», – написала Волик.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 20 серпня ворог двічі атакував селище. Перший удар було завдано близько 17:45 по дитячому кафе. 14-річний Дмитро Гречаник помер в лікарні під час реанімаційних заходів від отриманих поранень. 18-річна дівчина та ще 7 дітей отримали поранення під час ворожого удару. Наразі у важкому стані і досі знаходяться двоє дітей. На сторінці Кушугумської селищної ради просить всіх небайдужих надати фінансову допомогу батькам важкопоранених.

Близько 23:10 загарбники здійснили повторний обстріл селища з артилерії. Снаряди поцілив у приватний сектор. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено приватні домоволодіння та транспортні засоби місцевих жителів. В одному пошкоджених будинків рятувальники знайшли тіло 60-річного чоловіка. Також отримала поранення 45-річна мирна мешканка.

Зруйновано 29 будинків, поранено людей: ворог завдав сотні ударів по Запорізькій області


Читайте також:

Комунальник, агроном та лікар: президент країни присвоїв почесні звання та нагороди чотирьом мешканцям Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!