УКРАЇНА

Який вигляд матимуть нові повістки в Україні — фото

Повістки, сформовані через реєстр «Оберіг», мають таку ж юридичну силу, як і ті, що оформлені на паперових бланках.

Уряд затвердив форму повісток як на паперових бланках, так і на тих, які створюватимуться через Реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг». Це закріплено в постанові Кабміну від 16 серпня №951, яка вносить зміни до порядку призову громадян на військову службу в умовах мобілізації на особливий період.

Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Згідно з документом, повістки, сформовані через реєстр «Оберіг» (включаючи роздруковані екземпляри), мають таку ж юридичну силу, як і ті, що оформлені на паперових бланках.

На порядку денному, створеному через реєстр «Оберіг», обов’язково має бути присутнім QR-код. Такі повістки можуть бути: централізовано надруковані та надіслані військовозобов’язаним за допомогою рекомендованого поштового відправлення з описом вкладення та повідомленням про вручення; або роздруковані та вручені особисто у друкованому вигляді під час оповіщення.

Якщо повістка, сформована через реєстр, надсилається поштою, на відправленні мають бути зазначені кодовий ідентифікатор оператора поштового зв’язку, прізвище, ім’я та по батькові, а також адресу одержувача.

У разі використання бланка, керівник Територіального центру комплектування та соціальної підтримки засвідчує повістку своїм підписом та скріплює гербовою печаткою.

Раніше повідомлялось, що ВР ухвалила закон про заборону реклами, на упаковках з ліками.