ВСЕСВІТ

У Росії заявляють про дронову атаку на аеродром “Маринівка”: на місці пожежа

Дронова атака на аеродром у Волгоградській області стала черговим ударом по російській військовій інфраструктурі.

Російські джерела повідомляють про дронову атаку на аеродром «Маринівка» у Волгоградській області. Ранкові відео, які активно поширюють у мережі, фіксують звуки вибухів і дим, що піднімається. Місцева влада заявляє про пожежу, що виникла нібито після падіння уламків безпілотних літальних апаратів (БпЛА) на територію об’єкта Міністерства оборони РФ. Про це повідомляє Astra

Читайте також: У США пояснили важливість приїзду Моді до Києва

О 4-й годині ранку канал опублікував два відео, які, як стверджується, демонструють наслідки дронової атаки в Калачевському районі Волгоградської області.

Попередньо повідомляється, що місцеві жителі заявляли про загоряння на військовому аеродромі «Маринівка» в селищі Октябрський після атаки.

На відео видно пожежу на місці поді, а також звуки стрілянини, імовірно роботи ППО, спалах на горизонті і подальший звук вибуху. Ранкові кадри з російських джерел також показують дим і супроводжуються звуками вибухів.

Губернатор Волгоградської області Андрій Бочаров повідомив, що нібито більшу частину дронів було збито, але внаслідок падіння БпЛА виникла пожежа на території об’єкта Міністерства оборони РФ.

Система моніторингу пожеж NASA зафіксувала пожежі на аеродромі «Маринівка» після дронової атаки. 

Читайте також: ЗСУ визнали використання HIMARS у Курській області: подробиці

У зв’язку з інцидентом, аеропорт Волгограда тимчасово припинив приймання і відправлення літаків, повідомляють російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на Росавіацію.

Нагадаємо, російський генерал Лапін послабив оборону Курської області перед українським наступом. Російський генерал-полковник Олександр Лапін розформував раду із захисту Курської області всього за кілька місяців до української операції.