ВСЕСВІТ

Українські війська продовжують наступ на Курщині, — ISW

Українські війська продовжують наступальні операції на Курській ділянці фронту, завдаючи ударів по понтонних мостах та плацдармах противника.

Українські війська 21 серпня продовжили наступальні операції на Курській ділянці фронту і досягли додаткового незначного просування вперед. Про це повідомляє ISW.

Читайте також: В Індії стався потужний вибух на фармзаводі, загинули люди

Сили спеціальних операцій України опублікували 21 серпня кадри, на яких видно, що українські війська завдали ударів по кількох понтонних мостах і плацдармах уздовж річки Сейм у Глушковському районі, на захід від нинішнього українського виступу в Курській області.

Сили спеціальних операцій України припустили, що під час деяких ударів по понтонних мостах українські війська могли використовувати ПЗРК «Гімалаї», в той час як блогери припустили, що українські війська використовували авіаційні касетні авіаційні бомби малого діаметру. 

Опубліковані 21 серпня геолокаційні кадри показують, як оператори безпілотників 155-ї морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ [СВО]) наносять удари по українських силах у Вишнівці та її околицях (на південь від Коров’єно і за 14 км від міжнародного кордону), підтверджуючи, що українські війська, ймовірно, просунулися вглиб населеного пункту та за його межі. 

Російський мілітарний блогер стверджував, що посилений взводний український підрозділ безуспішно атакував з Вишнівки в напрямку Комарівки (на південний захід від Корєнєво і за 12 км від міжнародного кордону), але удари російських безпілотників і вогонь протитанкових керованих ракет (ПТРК) не дозволили українським силам зайняти позиції в межах Комарівки. 

Інший російський мілблогер стверджував, що українські сили провели взводну механізовану атаку в напрямку Кореневого, але безуспішно. 
Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, вказують на те, що українські сили утримують позиції в лісових масивах на схід від Олександрівки (на північний схід від Кореневого і за 33 км від міжнародного кордону). 

Геолокаційні дані, опубліковані 21 серпня, також показують, що підрозділи російської 200-ї гвардійської мотострілецької бригади (14-й армійський корпус Ленінградського військового округу [ЛВО]) утримують позиції вздовж дороги 38Н-564 на схід від Журавлів (на схід від Корєвено і за 21 км від міжнародного кордону), що свідчить про те, що російські війська або нещодавно зайняли ці позиції, або про те, що українські війська ще не закрили невеликий виступ вздовж дороги 38Н-564 біля Журавлів.

Російські мілблогери продовжували стверджувати, що українські сили просуваються на північ від Суджі в районі Малої Локни і оточують російські сили в Мартинівці (на північний схід від Суджі і за 19 км від міжнародного кордону). 

Як повідомляється, підрозділи російської 810-ї морської піхотної бригади (Чорноморський флот) опинилися в оточенні в Мартинівці, а російські мілблогери похвалили солдата російської 11-ї повітряно-десантної (ВДВ) бригади за те, що він нібито вивів солдатів строкової служби з оточення в невстановленому районі Курської області, можливо, маючи на увазі Мартинівський котлован. 

Читайте також: ЗСУ показали кадри перших боїв на Курщині

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, вказують на те, що українські війська просунулися в південну частину Руської Конопельки (на схід від Суджі та за 12 км від міжнародного кордону).
Російська 810-а морська піхотна бригада, як видається, особливо спорадично розгорнута по всій Курській області — різні російські джерела повідомляють, що її підрозділи діють на півночі до району Каучук (30 км від міжнародного кордону) і між Мартинівкою і Спільним (південний схід від Суджі і 45 км від Каучук).

Нагадаємо, Рустем Умєров розповів конгресменам США про цілі України на Курщині. Під час переговорів сторони окремо обговорили підготовку до найближчої зустрічі у форматі Рамштайн, а також те, як «зробити її максимально ефективною».