УКРАЇНА

У Мінсоцполітики відповіли, чи збільшуватимуть пенсійний вік в Україні

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявила про відсутність планів щодо підвищення пенсійного віку.

Держава повинна не змушувати, а стимулювати людей залишатися на ринку праці якомога довше. Незважаючи на скорочення чисельності працездатного населення в Україні, влада не планує підвищувати пенсійний вік. Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю «Укрінформ».

Читайте також: Моді планує обговорити мирне врегулювання війни під час візиту до України

На думку Жолнович, встановлений у 2017 році пенсійний вік є оптимальним і не потребує змін на цей момент.

«Цей [пенсійний вік — ред.] стандарт регулює не вік людини, а кількість відпрацьованих років. При цьому, у 65 років громадянин має право вийти на пенсію за будь-яких обставин. На цей момент це, на мою думку, нормальний варіант», — зазначила міністр.

Міністр також наголосила на важливості підтримки та оновлення навичок літніх людей. Це необхідно для того, щоб вони могли і хотіли залишатися на ринку праці якомога довше. Особливу увагу потрібно приділити підвищенню рівня їхньої цифрової грамотності.

Читайте також: Окупанти активно штурмують Покровський напрямок: яка ситуація

«Необхідно створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли працювати, а роботодавці розглядали їх як цінний ресурс», — наголосила Оксана Жолнович.

Нагадаємо, у Кремлі готуються до затяжних боїв у Курській області: росіян привчають до «нової нормальності». Влада активно готує населення до життя в умовах «нової нормальності», використовуючи пропаганду для зниження тривожних настроїв і мобілізації громадян.