УКРАЇНА

СБУ ліквідувала ворожу агентурну мережу, яка готувала авіаудари по Дніпропетровщині

СБУ запобігла черговому теракту на Дніпропетровщині, знешкодивши агентурну мережу ФСБ, яка збирала розвіддані для ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Співробітники Служби безпеки України знешкодили чергову агентурну групу ФСБ РФ, яка діяла у Дніпропетровській області. За даними спецслужби, зловмисники готували координати для нанесення авіаударів російської авіації по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури регіону. Про це повідомляє СБУ.

Пріоритетними цілями зловмисників були підприємства, які виробляють безпілотні літальні апарати для Збройних Сил України.

Також окупантів цікавили місця розташування ремонтних баз військової техніки ЗСУ та ключові автошляхи, якими здійснюється перекидання українського озброєння та боєприпасів на передову.

“Щоб скоригувати вогневе ураження, ФСБ дистанційно завербувала шістьох місцевих жителів. Для цього російська спецслужба створила Телеграм-канал, через який підшукувала прихильників рашизму. Для конспірації агенти діяли окремо один від одного на території різних населених пунктів регіону, але «звітували» єдиному куратору від ФСБ. За його вказівкою фігуранти відстежували напрямки руху колон та ешелонів ЗСУ, а також звертали увагу на скупчення військової техніки, яка прибула з фронту для техобслуговування”, — йдеться у повідомленні. 

Для встановлення місць розташування потужностей з виробництва БПЛА агенти використовували особисті зв’язки серед місцевих мешканців, у яких таємно випитували інформацію.

Контррозвідка СБУ задокументувала всіх учасників агентурної групи ФСБ та поетапно затримала їх.

Читайте також: США підтримують цілі України на Курщині

У ході обшуків правоохоронці вилучили 16 мобільних телефонів, ноутбуків та планшетів із доказами зв’язку з російською спецслужбою.

Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою без права внесення застави. Зрадникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Також встановлено особу резидента (керівника) агентурної групи ФСБ, який перебуває на території РФ.

Нагадаємо, окупанти активно штурмують Покровський напрямок: яка ситуація. Третя частина бойових зіткнень припадає на Покровський напрямок, він важливий для росіян.