УКРАЇНА

Росія готує нову хвилю пропаганди проти українців у Європі, — ГУР

Представник ГУР попередив про нову хвилю російської пропаганди, спрямованої на українців, які вимушено покинули країну через війну.

У Росії готують нові пропагандистські операції, спрямовані, зокрема, на українських біженців у Європі. Метою є переконати людей, які покинули країну через війну, не повертатися. Про це заявив Вадим Скібіцький, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: На Київщині сапери виявили ворожий гранатомет

За його словами, Росія вже вживає відповідних заходів, наприклад, в Італії, де використовує своїх спільників — так званих журналістів з окупованої території України — для виправдання геноцидної війни проти України.

«Це презентації різних «художніх і документальних» книжок нібито про злочини України на території Донецької та Луганської областей», — сказав він.

Також представник ГУР МОУ підкреслив, що росіяни дуже активно працюють з нашими громадянами, які виїхали до Європи через розв’язану Росією війну.

Читайте також: У МВФ озвучили позицію щодо підвищення податків в Україні

«Це дуже потужна робота, яку розпочали росіяни: це і створення різних товариств, навчання дітей, церква — те, що використовується для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше — щоб ніколи не поверталися до нас (в Україну — ред.)», — додав Скібіцький.

Нагадаємо, у РФ стався збій на популярних інтернет сервісах. Погана робота додатків спостерігається у Telegram, WhatsApp, Сервіси Apple, Steam та Pornhub.