УКРАЇНА

СБУ затримала фельдшера-зрадника, який коригував російські удари по Одещині

Співробітники СБУ затримали фельдшера, який працював на російські спецслужби та передавав їм розвідувальні дані про військові об’єкти в Одеській області.

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одеській області ще одного агента ФСБ РФ. Він займався коригуванням ударів російських ракет та безпілотників по одному з портових міст регіону. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: Масована нічна атака: Сили оборони України знищили 28 ворожих цілей

У першу чергу рашисти намагалися отримати координати базування особового складу та кораблів Державної прикордонної служби.

Окупанти також сподівалися отримати розташування вогневих позицій протиповітряної оборони, яка захищає повітряний простір південного регіону.

“Для виконання цього завдання ФСБ залучила свого агента – 39-річного фельдшера місцевої станції екстреної медичної допомоги. У поле зору спецслужби РФ чоловік потрапив ще у квітні цього року, коли публікував антиукраїнські коментарі в Телеграм-каналах країни-агресора. За вказівкою окупантів їхній поплічник збирав розвідувальну інформацію у ході поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів «швидкої». Отримані відомості зрадник відображав на гугл-карті, а потім відправляв скриншоти своєму куратору з ФСБ”, — йдеться у повідомленні. 

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії російського агента та затримали його.

Під час обшуків співробітники СБУ виявили у нього два мобільні телефони, які він використовував для зв’язку з ФСБ.

Читайте також: Путін наказав відбити Курську область до 1 жовтня, але не відступати з Донбасу, — ЗМІ

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, «Ми не схилимося перед Путіним» Байден у Чикаго підтримав Гарріс і критикував Трампа. На Національному з’їзді Демократичної партії в Чикаго Джо Байден різко розкритикував Дональда Трампа і закликав підтримати Камалу Гарріс на виборах.