УКРАЇНА

Рада дозволила військовим повернутися на службу після самовільного залишення частини

Такий підхід дозволяє індивідуально розглянути кожен випадок та уникнути повернення до служби осіб, які становлять загрозу для дисципліни.

Верховна Рада України підтримала законопроєкт №11322, який передбачає послаблення відповідальності для військовослужбовців, які самовільно залишили свої частини (СЗЧ). За ухвалення цього рішення проголосували 270 народних депутатів. Про це повідомив у своєму народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Читайте також: У ЗСУ показали застосування керованих авіабомб для ураження окупантів на Донеччині

Згідно з новими положеннями, військовослужбовці, які залишили свої частини без дозволу, можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності, якщо висловлять бажання повернутися до служби. 

Така можливість надається лише один раз і за умови згоди командира. Важливо, що повернутися можна не тільки до своєї частини, але й до іншої, що відкриває додаткові можливості для реінтеграції таких військовослужбовців у діючу армію.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про статус військових, які воюють на території РФ. Верховна Рада ухвалила важливий закон, який забезпечує соціальний захист українських військових, які виконують бойові завдання на території Росії.