УКРАЇНА

На сторону України перейшов військовий РФ: що відомо про спецоперацію

24-річний російський військовий з позивним «Сільвер» пішов до армії РФ, щоб потім перейти на бік України та вступити до Легіону «Свобода Росії».

Державний проєкт України «Хочу жить» та Легіон «Свободи Росії» розкрили деталі операції «Очерет», де військовий РФ перейшов на бік України. Пресконференція відбулася 20 серпня.

Про це повідомляють ЛСР та проєкт «Хочу жить».

Зазначається, що 24-річний російський військовий з позивним «Сільвер» пішов до армії РФ, щоб потім перейти на бік України та вступити до Легіону «Свобода Росії». Під час служби в російській армії хлопець спостерігав беззаконня, відсутність підготовки, знецінення людського життя тощо. А зимою 2024 року «Сільвер» зв’язався з ЛСР та передавав військовим легіону важливу інформацію стосовно військ РФ.

У травні 2024 року хлопець підпалив штаб з росіянами та кинув гранату на місце, де ночував командир і кілька старших офіцерів підрозділу «Шторм». Всі вони отримали важкі поранення. ЛРС з командою «Хочу жить», організували перехід «Сільвера» на свій бік, хлопець замінував шлях і вийшов за потрібним маршрутом.

Операція має назву «Очерет», тому що відбувалася в районі міста Очеретине Донецької області. Наразі громадянин РФ проходить курс підготовки, як рекрут Легіону. За словами спікера «Хочу жить» Віталія Матвієнка, є більше 300 успішних випадків добровільної здачі в полон російських військових українській стороні.

Нагадаємо, раніше учасники «Легіону Свободи Росії»звернулися до російських військових із закликом скласти зброю та здатися в полон у Курській області.