УКРАЇНА

Кількість жінок, які подають заяви до рекрутингових центрів, зросла на 20%, — Міноборони

Все більше українок обирають військову службу. Кількість жінок, які подають заяви до призовних пунктів, зросла на 20%.

В Україні значно зросла кількість жінок, які бажають служити в армії: близько 20% усіх заяв до рекрутингових центрів надходять від жінок. Про це повідомив Олексій Бежевець, представник Міністерства оборони з питань комплектування, під час телемарафону.

Читайте також: Злагоджена робота: ЗСУ ліквідували окупанта з використанням дрона та міномета (відео)

«Це свідчить про те, що потенціал значний. Для жінок на сьогодні є можливість знайти себе у військовій службі, реалізуватися як фахівцю. Нормативних обмежень щодо цього немає. На наш погляд, тут більше є психологічних і культурних обмежень. Армія – великий живий організм, де є дуже багато абсолютно різних фахівців військової справи, у яких є певні стереотипи щодо того, на якій посаді в армії жінка може себе реалізувати. Тут наша робота полягає у тому, щоб переконувати командирів військових частин: на сьогодні це важливо і правильно – знаходити відповідні позиції жінкам, які добровільно вирішили долучитися до армії», – повідомив Бежевець.

Найбільший інтерес серед новобранців, як чоловіків, так і жінок, викликають вакансії у підрозділах, які працюють з безпілотниками та наземними безпілотниками. Популярні також вакансії у сфері розвідки. Також є постійний попит на посади, пов’язані зі службою в штабах, де можна максимально використати свій цивільний досвід.

Нагадаємо, Рада дозволила військовим повернутися на службу після самовільного залишення частини. Такий підхід дозволяє індивідуально розглянути кожен випадок та уникнути повернення до служби осіб, які становлять загрозу для дисципліни.