УКРАЇНА

“Крок до нашої духовної незалежності”: Зеленський про рішення Ради про заборону УПЦ МП

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ухвалення Верховною Радою закону, що забороняє діяльність УПЦ Московського Патріархату.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ухвалення парламентом закону, який дозволяє заборонити діяльність УПЦ Московського Патріархату. Про це глава держави сказав у відеозверненні.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про статус військових, які воюють на території РФ

За словами Зеленського, він хотів би відзначити роботу Верховної Ради, яка ухвалила «закон про нашу духовну незалежність».

«Це те, про що ми говорили з членами Ради церков і релігійних організацій. І днями буду говорити з представниками вселенського патріарха Варфоломія. Будемо й надалі зміцнювати Україну, наше суспільство», – сказав президент.

За його словами, того ж дня Верховна Рада прийняла закон про підтримку українських військових, які проводять оборонні операції в прикордонній зоні з Росією.

Читайте також: Злагоджена робота: ЗСУ ліквідували окупанта з використанням дрона та міномета (відео)

«Всі виплати, премії, нагороди точно будуть на них поширені від першого дня операції. Очікую документи з парламенту», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Рада ухвалила законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних з Росією. Рада ухвалила законопроєкт №8371. Заборона релігійних організацій, пов’язаних з РФ.