ВСЕСВІТ

Білорусь посилює свій кордон з Україною військовими та літаками

За словами Лукашенка, розгортання військових було здійснено через розміщення додаткових військ ЗСУ біля кордону.

Білорусь розмістила авіацію та військових ППО біля кордону з Україною. Перед цим, президент Олександр Лукашенко повідомив, що майже третина білоруського війська розміститься уздовж спільного кордону.

Про це повідомило американське інформагентство AP.

За заявою командувача військами протиповітряної оборони Білорусі генерал-майора Андрія Лук’яновича, вздовж кордону розмістили військових радіотехнічного корпусу країни та зенітні ракети. Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко, 18 серпня оголосив, що дав наказ стягнути третину армії до кордону з Україною. Точну кількість військових Лукашенко не уточнив, проте відомо, що армія Білорусі має близько 60 тис. осіб.

За словами Лукашенка, розгортання військових було здійснено через розміщення додаткових військ ЗСУ біля кордону. На разі українське керівництво не підтвердило розгортання військ Білорусі на 1084- кілометровому спільному кордоні.

Associated Press наголосила, що Білорусь залежить від Росії через російські кредити та дешеві енергоносії, тому РФ використовує РБ для власної вигоди. Перед повномасштабним вторгненням в Україну, Росія перекинула свої війська на білоруську територію, щоб напасти на Україну з півночі. А минулого року РФ перемістила частину ядерної зброї до Білорусі.

Раніше повідомлялося, що МЗС закликає Білорусь припинити нагнітання і вигадки про загрози з України. Білоруська сторона створює уявні загрози з боку України, яких не існує. Українська сторона просила білоруську владу не «нагнітати» ситуацію.