УКРАЇНА

Росіяни підходять до Покровська: мешканцям дали два тижні на евакуацію

Евакуація з Покровська, Донецької області, значно прискорилася через наближення російської армії.

З Покровська Донецької області, до якого наближається російська армія, прискорилися темпи евакуації — щодня виїжджають 500-600 людей. Про це заявив Сергій Добряк, голова Покровської міської військово-цивільної адміністрації, в ефірі Радіо Свобода (проект Радіо Свобода «Ранок»).

Читайте також: В Індії підтвердили візит прем’єр-міністра до України

Очільник МВА передбачає, що цього тижня у місті запровадять примусову евакуацію дітей.

“В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей”, – повідомляє Добряк.

За його даними, близько 60 відсотків мешканців залишають Покровськ самостійно, власним транспортом.

“Вчора виїхало 490 людей. З них тільки 135 виїхали потягом. А решта виїхали своїм транспортом, з речами, з прицепом. Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали”, — додав він. 

Враховуючи терміни наступу російської армії, у мешканців Покровська є тиждень-два на евакуацію, припускає місцева влада і закликає людей виїжджати, поки ще є можливість зробити це спокійно. На даний момент у Покровську працюють усі служби та заклади. Втім, голова МВА прогнозує, що незабаром їм доведеться припинити роботу.

Читайте також: Втрати армії РФ у війні проти України перевищили 600 тисяч осіб, — Генштаб

“На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку”, – додав Добряк.

Нагадаємо, ЗСУ знищили останній міст через Сейм у Курській області. Українські сили завдали чергового потужного удару по російській логістиці, знищивши останній міст через річку Сейм у Курській області.