УКРАЇНА

Перепади температури від +37 до +10: синоптики розповіли про погоду в Україні на тиждень

Наступний тиждень в Україні буде переважно теплим та сухим, з короткочасними дощами і грозами на заході та півночі.

Без опадів переважно пройдуть перші два дні тижня. Лише у західних регіонах 22 серпня можливі короткочасні дощі з грозами, а в північних областях, зокрема у Вінницькій та Черкаській областях, також можливі дощі з грозами. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. 

Читайте також: Подоляк: Росіяни мають змусити владу припинити війну, щоб уникнути її на власній території

Вітер протягом тижня буде південно-східний, з переходом на північно-західний 22 серпня, зі швидкістю 3-10 м/с.

Температура вночі коливатиметься від 15 до 20°C, а на узбережжі морів може підніматися до 23°C. Удень температура варіюватиметься від 28 до 34°C, з сильними температурами 35-38°C у південних, центральних та місцями північних і східних областях.

Зниження температури очікується 22 серпня в західних, північних та Вінницькій областях, де вдень температура знизиться на 5-8°C. Нічна температура в цих регіонах буде в межах 13-19°C, на заході – 10-16°C. На решті території країни нічна температура триматиметься в межах 18-24°C, вдень – 29-34°C, а на півдні та південно-сході можливі температури до 35-38°C.

У п’ятницю, 23 серпня температура в західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях вночі знизиться до 13-19°C (на заході – 10-16°C), а вдень становитиме 22-28°C. На решті території нічна температура залишиться в межах 18-24°C, удень – 29-34°C, з можливими сильними температурами до 35-38°C на півдні та південно-сході.

Читайте також: Пухнастий сюрприз: маленьке кошеня опинилося в посилці з Вінниці до Сум

Загалом, на найближчий тиждень в Україні прогнозується переважно тепла і суха погода з короткочасними дощами та грозами на заході і півночі. Спека буде відчутна в більшості областей, особливо на півдні.

Нагадаємо, IRIS-T та інша зброя: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. Німеччина посилила ППО України: передано новий комплекс IRIS-T SLS та інші озброєння.