ВСЕСВІТ

В Індії підтвердили візит прем’єр-міністра до України

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді планує візит в Україну, що підкреслює складну дипломатичну гру, яку він веде, підтримуючи відносини з Росією.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді збирається відвідати Україну, що було офіційно підтверджено Міністерством закордонних справ Індії. Цю інформацію повідомили такі джерела, як RFI і Reuters.

Читайте також: Втрати армії РФ у війні проти України перевищили 600 тисяч осіб, — Генштаб

Хоча точна дата візиту ще не визначена, індійські ЗМІ припускають, що поїздка може відбутися вже наприкінці цього тижня. Міністерство закордонних справ Індії обіцяє розкрити деталі візиту в понеділок, 19 серпня.

Цей візит відбувається на тлі складної дипломатичної гри, яку веде Моді, намагаючись зберегти історично дружні відносини з Росією, водночас прагнучи зміцнити партнерство із західними країнами для стримування Китаю — головного регіонального конкурента Індії.

З початку війни в Україні індійський уряд уникає прямої критики російського вторгнення, закликаючи сторони до діалогу для врегулювання конфлікту. Примітно, що візит Моді до Москви в липні стався незабаром після того, як російський артобстріл в Україні забрав життя понад тридцяти осіб і завдав значної шкоди дитячій лікарні в Києві. Це викликало осуд з боку українського президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Українські війська розширюють плацдарм у Курській області: ISW

Індія зберігає тісні зв’язки з Росією з часів холодної війни, коли Москва стала основним постачальником озброєнь для Нью-Делі. Від початку конфлікту в Україні Росія також стала важливим постачальником нафти для Індії за зниженими цінами, що принесло Нью-Делі значні економічні вигоди і підтримало російську економіку, яка перебуває під тиском західних санкцій.

Проте, незважаючи на ці міцні зв’язки, Індія стикається з наростаючим тиском з боку західних країн, які прагнуть зміцнити відносини з Нью-Делі на противагу Китаю і його зростаючому впливу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Індія також є частиною «четвірки» (QUAD), куди входять США, Японія та Австралія, яка позиціонує себе як противагу Китаю.

Нагадаємо, ЗСУ знищили останній міст через Сейм у Курській області. Українські сили завдали чергового потужного удару по російській логістиці, знищивши останній міст через річку Сейм у Курській області.