УКРАЇНА

Окупанти наближаються до Мирнограда. Там проживає 20 тис людей, — МВА

Російські війська за шість кілометрів від Мирнограда, місцевих просять евакуюватись

Російські війська знаходяться за 6 кілометрів від Мирнограда, що на Донеччині. У місті залишається близько 20 тисяч людей.

Про це повідомляє виконувач обов’язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрія Третяка в ефірі Радіо Свобода.

Як зазначає Третяка, люди покидають місто, проте не досить швидко, як того потребує ситуація. “В першу чергу ми намагаємося організувати евакуацію дітей і людей похилого віку, яким важко самим себе обслуговувати, в яких є проблеми з пересуванням. Багато людей виїжджають самі все ж таки”, — наголошує посадовець.

У місті чути вибухи та артилерійські обстріли. Ситуація напружено-стабільна, проте ворог наближається. Третяка говорить, що усіх жителів Мирнограда планують вивезти наприкінці серпня.

Глава МВА також зазначив, що у Покровську жителів вмовляють евакуйовуватись, правоохоронці та працівники Держслужби обходять помешкання людей.

«Є люди, які відмовляються будь-що виїжджати. Їх небагато, але бувають такі випадки, коли батьки по телефону кажуть, що діти вже виїхали, а ми з’ясовуємо, що вони ще в громаді знаходяться», — підсумував Третяк.

Раніше повідомлялося, що Росія наступає на Донеччині попри Курську операцію. Ворог не полишає спроб захопити Донецьку область, поки ЗСУ проводять операцію на Курщині.