ВСЕСВІТ

У Курській області створено першу військову комендатуру: Сирський

Українські військові створили першу військову комендатуру в Курській області Росії після успішної зачистки кількох населених пунктів, включаючи Суджу.

 |  Автор: Мальцева Ольга

У Курській області створено першу військову комендатуру: Сирський

Олександр Сирський / Getty images

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про створення першої військової комендатури в Курській області Російської Федерації. Про це Олександр Сирський повідомив на засіданні Ставки. 

Читайте також: Наймасштабніша спецоперація: СБУ взяла в полон понад 100 росіян на Курщині

«На території Курської області завершено пошук та знищення противника в населеному пункті Суджа та трьох інших населених пунктах. Для підтримання правопорядку і забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру призначено її керівника генерал-майора Москальова», — повідомив він. 

Раніше Володимир Зеленський повідомляв Україна розглядає можливість створення військових комендатур у Курській області. Під час наради за участю керівників української держави президент Володимир Зеленський повідомив про можливість створення військових комендатур у Курській області.