УКРАЇНА

У Львові знищено понад тонну героїну на суму більше 2,3 мільярда гривень

У Львові знищили понад тонну героїну вартістю понад 2,3 мільярда гривень, вилученого в ході спецоперації із затримання міжнародних контрабандистів.

За участі Львівської обласної прокуратури та Управління Служби безпеки України в області, згідно з рішенням суду, було проведено знищення речових доказів у справі масштабної контрабанди наркотиків. Зокрема, мова йде про героїн загальною масою понад 1 тонну, вартість якого на «чорному» ринку становила понад 2,3 мільярда гривень. Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура

Читайте також: Поліція надала охорону дочці Ірини Фаріон

Раніше цей наркотик був вилучений у межах спецоперації, яка завершилася затриманням чотирьох громадян Туреччини. Їх визнано винними у контрабанді наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Суд визнав їхню провину за частиною 3 статті 305 та частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України.

Контрабандисти намагалися перевезти героїн із Пакистану до країн Європейського Союзу, використовуючи Україну як транзитний пункт. Наркотики були доставлені в морський порт Одеської області, а потім, замасковані під мішки з рисом, перевезені до Львова. Саме тут правоохоронні органи зупинили незаконну діяльність.

Читайте також: Сирський: ЗСУ просунулися на 2 км і взяли в полон понад 100 російських солдатів у Курській області

Після завершення судового розгляду та ухвалення вироку було прийнято рішення знищити речові докази, аби запобігти будь-яким можливим зловживанням або повторному потраплянню наркотиків на ринок.

Нагадаємо, корупційний скандал: голову АМКУ Кириленка підозрюють у розкраданні 56 млн грн. Повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на 56 млн грн керівнику державного органу зі спеціальним статусом.