ВСЕСВІТ

Український водолаз, підозрюваний у диверсії на «Північному потоці», покинув Польщу

Незважаючи на європейський ордер на арешт, українському водолазу, підозрюваному у диверсії на «Північному потоці», вдалося безперешкодно покинути Польщу.

Український водолаз, якого в Німеччині підозрюють у причетності до вибуху газопроводу «Північний потік», на початку липня виїхав з Польщі в Україну. Про це повідомила речниця генерального прокурора Польщі Анна Адам’як у коментарі Onet.

Читайте також: Зовнішня розвідка вказала на ризики поїздок до Білорусі для українців

У польській прокуратурі підтверджують, що європейський ордер на арешт (EAW) у цій справі був отриманий від німецької сторони. Проте польські служби не знайшли підозрюваного Володимира за місцем його ймовірного проживання.

«Він перетнув польсько-український кордон на початку липня», — повідомила Анна Адам’як.

За її словами, Німеччина лише видала ордер на арешт водолаза, але його не було в базі розшукуваних осіб, якою користується Прикордонна служба, а це означає, що німецька сторона не вносила туди його дані. В результаті він не був затриманий польськими прикордонниками.

Нагадаємо, РФ зранку обстріляла енергооб’єкти на півночі та півдні України. Сьогодні вранці та вночі Росія здійснила обстріл і атаки на енергетичні об’єкти в Україні.