ВСЕСВІТ

«Так тримати»: сенатори США у захваті від операції ЗСУ у Курській області

Блюменталь назвав прорив у напрямку Курська — історичним.

Двопартійна делегація із США 12 серпня відвідала Київ і зустрілася з президентом Володимиром Зеленським. Сенатори обговорили важливість передачі військової допомоги та назвали операцію України у Курській області «історичною».

Зеленський оприлюднив відео зустрічі у своєму Telegram

Читайте також: Путін перекладає відповідальність на губернаторів за події у Курській області, — ISW

Сенатори США Ліндсі Грем (Республіканська партія) та Річард Блюменталь (Демократична партія) 12 серпня провели чергову зустріч з Зеленським, чим запевнили, що незмінно підтримують Україну. Зокрема посадовці схвально відгукнулись про прорив ЗСУ у Курській області.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грема зазначив, що операція на території Курщини «смілива, блискуча, красива». «Так тримати! Путін почав це, надеріть йому зад», — додав Грема.

В свою чергу Блюменталь назвав прорив у напрямку Курська — історичним. «Це хороша, велика новина, яка обіцяє ще більше потенційних проривів… Але головна новина в тому, що Україна в Росії. Вона переносить боротьбу на територію Росії», — зазначив сенатор.

Читайте також: Зеленський вперше підтвердив операцію ЗСУ в Курській області — відео

Посадовці закликали адміністрацію Байдена дозволити Києву використовувати надану Америкою зброю, так як потрібно Україні.

Нагадаємо у Білому домі відповіли Путіну, як швидко вирішити проблему Курська. Для цього потрібно вивести війська з України.