УКРАЇНА

Суд на Сумщині зобов’язав прочитати «Кобзар» чоловіка з проросійськими поглядами

На Сумщині суд зобов’язав жителя села Липова Долина читати «Кобзар» Тараса Шевченка через його проросійські висловлювання.

На Сумщині суд зобов’язав жителя села Липова Долина Роменського району читати «Кобзар» Тараса Шевченка за його проросійську позицію. Про це повідомляє місцева газета «Наш край».

Читайте також: «Так тримати»: сенатори США у захваті від операції ЗСУ у Курській області

У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік підтримував агресивну політику Росії та звинувачував українську владу у розв’язанні та ескалації конфлікту. Він озвучував свою позицію співрозмовникам та вихваляв особу президента РФ Володимира Путіна.

За результатами судово-лінгвістичної експертизи встановлено, що у висловлюваннях чоловіка міститься прославляння Путіна та виправдання збройної агресії Росії проти України, розпочатої у 2014 році.

“Підсудний визнав свою провину та покаявся у вчиненому, заявивши, що у зв`язку з конфліктами із сусідами та односельцями на зло їм казав неправдиві, необдумані речі, що він є проукраїнськи налаштованим, запевнив у недопущенні подібного”, — повідомляють журналісти.

Читайте також: Британія відхилила прохання України застосовувати Storm Shadow у Курській області, — The Telegraph

Його засудили до позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки. Додатково його зобов’язали прочитати збірку поезій Шевченка «Кобзар». Контролювати, чи читатиме чоловік «Кобзар», має уповноважений орган з питань пробації.

Нагадаємо, біля Мар’їнки знищено бронетехніку ворога: що відомо. Десантники 46 окремої аеромобільної бригади знищили дві одиниці ББМ, дві МТЛБ і один БТР.