УКРАЇНА

На Волині почали надсилати повістки поштою

На Волині посилюють контроль за військовозобов’язаними. Повістки тепер надсилають поштою.

Військовозобов’язаним на Волині вже почали надсилати повістки поштою. Про це у коментарі місцевому виданню ВСН розповіла прес-офіцер Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук.

Читайте також: Мобілізаційний вік в Україні має бути від 20 до 50 років: Костенко

З її слів, повістки надсилають резервістам та військовозобов’язаним для уточнення військово-облікових даних. Їх надсилають рекомендованим листом на адресу, яку людина вказала у територіальному центрі або за останнім місцем реєстрації.

Вона додала, що належним підтвердженням отримання повістки до ТЦК та СП є підтвердження про вручення повістки:

  • у день отримання рекомендованого листа особою, про що свідчить підтверджуючий документ від оператора поштового зв’язку;
  • у день відмітки про відмову від отримання листа або у день відмітки про відсутність особи за адресою зареєстрованого чи фактичного місця проживання особи, якщо особа не повідомила ТЦК та СП про іншу адресу проживання.

Крім того, повістка вважатиметься належним чином врученою, навіть якщо адресат з якихось причин не зміг її отримати.  У разі неявки особи до ТЦК у зазначений у повістці час, вона нестиме адміністративну відповідальність, зазначив Кравчук. Відтак, РТЦК виносить постанову про накладення адміністративного стягнення на порушника. Представники районних ТЦК надсилають цю постанову рекомендованим листом на адресу, вказану особою у територіальному центрі або за останнім місцем реєстрації.

Читайте також: «Слава Україні»: бабусі з Курської області відповіли українським захисникам

“Уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку за повісткою, не вдасться. Адже адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов’язку. Громадянин може заплатити штраф, але разом з тим він все одно повинен виконати свій обов’язок”, — зауважила Кравчук.

Нагадаємо, на Львівщині двоє чоловіків намагалися втекти від мобілізації через паркан до Польщі. На Львівщині прикордонники затримали двох чоловіків, які спробували незаконно перетнути державний кордон.