УКРАЇНА

МЗС закликає Білорусь припинити нагнітання і вигадки про загрози з України

МЗС України закликає Білорусь відмовитися від провокацій та штучного нагнітання напруженості.

Висловлювання президента Білорусі Олександра Лукашенка про нібито вторгнення українських безпілотників у повітряний простір країни є черговою спробою розпалити антиукраїнські настрої. Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий, повідомляє Європейська правда.

Читайте також: У Курській області почали евакуацію ще одного району

“Не бачимо особливої ​​доцільності реагувати на них (на заяви Лукашенка – ред.), бо білоруська сторона відома багатьма заявами, на які не варто реагувати”, – заявив речник.

На його думку, білоруська сторона створює уявні загрози з боку України, яких не існує. Українська сторона закликала білоруську владу не «нагнітати» ситуацію.

“Створення уявних загроз з боку України, хоч би яким інтенсивним воно було, не робить ці загрози більш реальними. Тому ми закликаємо не нагнітати антиукраїнські настрої та не створювати враження уявних загроз, яких немає”, – додав він.

Читайте також: На Сумщині обмежили переміщення у прикордонній зоні — Генштаб

Нагадаємо, польські F-16 перехопили російський літак-розвідник над Балтикою. Польські винищувачі перехопили російський літак Іл-20, який виконував розвідку над Балтикою.