УКРАЇНА

ДПСУ: Лукашенко підігрує Росії, погрожуючи перекинути ракети до кордону

Державна прикордонна служба України заперечує інформацію про нарощування білоруських військ біля кордону. Речник ДПСУ назвав заяви Лукашенка про перекидання ракетних комплексів провокацією.

У Державній прикордонній службі України не фіксують розгортання або нарощування військової техніки чи особового складу білоруської армії поблизу кордону з Україною. Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко у коментарі Українській правді

Читайте також: ДСНС надала звіт щодо радіаційної ситуації в Україні

«Я не виключаю, що Білорусь може перекинути якісь підрозділи, але це може бути більше в невеликій кількості і для ескалації ситуації», — йдеться у повідомленні. 

Зі слів офіцера, це може відбуватися в глибині території Республіки Білорусь. На даний момент Державна прикордонна служба України не зафіксувала переміщення або накопичення техніки чи особового складу збройних сил Білорусі поблизу українського кордону.

Речник ДПСУ назвав слова Лукашенка про вказівки перекинути до кордону з Україною ракетні комплекси «Полонез» та «Іскандер» підігруванням агресивній риториці терористичної країни — Росії.

Читайте також: У Парижі відбулася церемонія закриття Олімпіади

Він додав, що, незважаючи на тиск Росії на режим Лукашенка з метою залучення його до більш масштабної участі у війні, він сподівається, що білорусам вистачить здорового глузду не піддатися на тиск Кремля.

У той же час полковник запевнив, що сили оборони продовжують зміцнювати кордон і кордон з Білоруссю, щоб відбити нову атаку з території Білорусі в разі повторення подій лютого 2022 року.

Нагадаємо, ЗСУ розбили підрозділ кадирівців. Серед полонених — десятки кадирівців, яких наловили глибоко в тилу. За їхніми словами, вони намагалися втекти, щоб уникнути потрапляння в полон.