УКРАЇНА

Випадки COVID-19 в Україні зросли в 6 разів

Незважаючи на це, МОЗ заспокоює громадян і заявляє, що ситуація контрольована. Для зменшення ризиків зараження рекомендується вакцинація.

За липень в Україні зафіксовано майже 12 000 випадків захворювання на коронавірус, порівняно з 2 000 у червні. Про це на брифінгу повідомив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар України.

Читайте також: Кабмін звільнив заступника міненергетики, підозрюваного у хабарництві

З його слів, у лікарнях перебуває трохи більше 2,5 тисяч пацієнтів, тому навантаження на госпіталізацію не таке велике. Також Кузін зазначив, що в інших країнах, таких як США та ЄС, спостерігається зростання кількості хворих.

Однак Ігор Кузін каже, що показники в Україні ще не свідчать про початок епідемічного сезону або про те, що потрібно вводити окремі обмежувальні заходи в певних областях. Але для зменшення ризиків зараження коронавірусом потрібно вакцинуватися.

Водночас Міністерство охорони здоров’я спростило рекомендації щодо вакцинації від COVID-19. Відтепер вони відповідають останнім глобальним рекомендаціям ВООЗ.

Читайте також: Загальні втрати армії РФ у війні проти України становлять 592 тисячі осіб

Тож для більшості людей достатньо одного щеплення проти COVID-19. Для осіб, які належать до групи ризику важкого перебігу COVID-19, потрібні більші дози — тобто ревакцинація через 6-12 місяців. Для лікарів і пацієнтів також змінюється визначення етапів вакцинації. Одна вакцинація (*або дві вакцинації для певних груп) є первинною вакцинацією. Усі наступні щеплення є ревакцинацією проти COVID-19.

Нагадаємо, Міноборони та МОЗ хочуть запустити електронну систему направлень на ВЛК. Міноборони і МОЗ об’єднали зусилля для створення електронної системи направлень на ВЛК.