УКРАЇНА

Удар росіян по Костянтинівці: щонайменше 10 загиблих, 33 поранених

Російський терористичний акт у Костянтинівці забрав життя 10 мирних жителів та поранив десятки людей.

На Донеччині російські окупанти завдали удару по Костянтинівці, зокрема, влучили у супермаркет — там спалахнула пожежа, внаслідок якої загинуло 10 людей, 33 отримали поранення. Про це повідомив голова донецької ОВА Вадим Філашкін та президент Володимир Зеленський у Telegram, Нова пошта у Facebook

Читайте також: Генштаб ЗСУ підтвердив удар по військовому аеродрому у Липецьку

“9 загиблих і 26 поранених — такі оперативні дані щодо удару по Костянтинівці станом на 14:00. Встановлено, що ворог завдав по місту авіаудару ракетою Х-38 і влучив у супермаркет”, — повідомив Філашкін. 

Згідно з попередніми оцінками, окрім супермаркету, пошкоджено 4 приватних будинки, 9 магазинів, автомийка, відділення «Нової пошти», торгові павільйони та 12 автомобілів.

Представники влади, поліції, рятувальники та медики продовжують працювати на місці злочину.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку по Костянтинівці, повідомивши, що під завалами знаходяться люди. 

“Костянтинівка, Донецька область. Удар російських терористів по звичайному супермаркету та пошті. Люди під завалами. Триває рятувальна операція, і буде зроблено все, щоб врятувати людей”, — написав він. 

У компанії Нова пошта повідомили, що росіяни влучили в торговий центр, де знаходилося поштове відділення.

“Всі наші співробітники живі, один колега отримав контузію – йому надається вся необхідна допомога. На жаль, є постраждалі серед населення. Попередньо – частина посилок вціліла. Оціночна вартість знищеного вантажу буде компенсована клієнтам у повному обсязі”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Росія вдарила по супермаркету у Костянтинівці: 2 загиблі, 17 поранених осіб. Сьогодні, 9 серпня, російські війська здійснили обстріл супермаркету в Костянтинівці, в результаті чого загинули дві людини, а 17 отримали поранення.