ЗАПОРІЖЖЯ

Обладнали укриття: ще дві школи Запорізької області перейдуть на змішаний формат навчання, — ФОТО, ВІДЕО

Новоолександрівська сільська територіальна громада, що у Запорізькому районі, готується до старту змішаного навчання. Попри наближеність до лінії зіткнення, школярі матимуть змогу вийти в офлайн. Для цього у двох закладах освіти, одне з яких пошкоджене внаслідок ворожого обстрілу, обладнали найпростіші укриття.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

У Григорівській гімназії навчається 145 дітей. Це учні 1-11 класів. В навчальному закладі обладнали укриття. Це дозволяє організувати змішане навчання.

«Ми провели бесіду з батьками, відремонтували укриття. Там є три готових приміщення, де одночасно зможуть навчатися учні трьох класів. Наявні біовбиральні, залишилося облаштувати медичний кабінет», — зазначила директорка закладу освіти Вікторія Кандабарова.

Восени освітній процес у змішаному форматі розпочнеться і в Новоолександрівській гімназії. Там обладнали укриття на 350 осіб. Одночасно відвідувати заняття зможуть 50 школярів.

«Ми маємо укриття на 350 квадратних метрів. Тут є й ігрова кімната, де діти зможуть відпочити під час перерви. Також обладнано кабінет медичної сестри. Є обладнані класи та вбиральня — все для організації навчання у змішаному форматі », — повідомила директорка навчального закладу Вікторія Шляхова.

В Новоолександрівській гімназії готуються і до опалювального сезону. Для цього будують модульну котельню. За словами голови Новоолександрівської сільради Олександра Корнієнка, вже виконано 60 % робіт. Котельня дасть можливість автономно обігрівати приміщення без газопостачання і навіть за відсутності електроенергії при роботі генератора.

Запорізький борець Парвіз Насібов завоював срібну медаль Олімпійських ігор-2024 у Парижі


Читайте також:

Відновлення понівеченого в центрі Запоріжжя будинку планують завершити на початку вересня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!