ВСЕСВІТ

Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа у національному опитуванні

Віце-президент Камала Гарріс випереджає Трампа на 5% у новому загальнонаціональному опитуванні.

За даними опитування Ipsos, віце-президент США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа з результатом 42% проти 37% у загальнонаціональному опитуванні щодо президентських виборів у США. Про це повідомляє Reuters з посиланням на результати опитування. 

Читайте також: Росія вдарила по супермаркету у Костянтинівці: 2 загиблі, 17 поранених осіб

Згідно з опитуванням, Гарріс збільшила свою перевагу над Трампом у порівнянні з опитуванням 22-23 липня, в якому вона випереджала республіканця з 37% до 34%.

Проведене 2-7 серпня загальнонаціональне опитування 2045 дорослих американців показало, що незалежного кандидата Роберта Кеннеді-молодшого підтримують 4% респондентів порівняно з 10% у липні.

Опитування було проведене компанією Ipsos незалежно від Reuters. Похибка опитування, проведеного онлайн, становила близько 3 відсоткових пунктів.

Згідно з окремим опитуванням Ipsos, Гарріс випереджає Трампа від 42% до 40% у семи ключових штатах: Аризоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині.

Читайте також: Генштаб ЗСУ підтвердив удар по військовому аеродрому у Липецьку

Гарріс вступила в перегони 21 липня, коли президент Джо Байден згорнув свою кампанію і підтримав свого віцепрезидента після катастрофічного виступу на дебатах проти Трампа, що відбулися 27 червня.

Згідно з опитуваннями Reuters/Ipsos, Байден і Трамп здебільшого розділили голоси, хоча Байден показав гірші результати, ніж на виборах 2020 року, коли він переміг Трампа.

Нагадаємо, Дональд Трамп сказав, що візьме участь в трьох дебатах. Трамп погодився на пропозицію Fox News провести дебати з Гарріс 4 вересня. Однак її штаб відмовився від такої пропозиції. Натомість Гарріс погодилася відвідати дебати на телеканалі ABC 10 вересня.