УКРАЇНА

В ОП назвали причини бойових дій у Курській області

Михайло Подоляк, радник Глави Офісу Президента України, заявив, що агресивна політика Росії та її бажання загарбати чужі території призвели до бойових дій на власних територіях, зокрема в Курській області.

Агресивна політика та бажання Російської Федерації загарбати чужі території стали причиною бойових дій у Курській області. У війни, зрештою, свої правила, і «агресор завжди пожинає відповідні плоди». Про це заявив Михайло Подоляк, радник Глави Офісу Президента України, передає ТСН.

Читайте також: Мексика відмовилася арештовувати Путіна у разі візиту

«Причина будь-якої ескалації, обстрілів, бойових дій, вимушених евакуацій, руйнування звичних форматів життя, зокрема й на території самої Росії включно з Курською та Білгородською областями, лише одна: сам факт безумовної агресії Росії. Її спроба захопити чужі території та зневага до норм міжнародного права, які чітко фіксують принципи суверенітету й територіальної цілісності», — заявив Подоляк. 

Він зазначив, що автором концепції «самознищення Росії» є «фюрер» Кремля Володимир Путін.

«Тому висновки абсолютно очевидні… Росія незмінно вважала, що на неї заборонні норми права не поширюються й тому вона має змогу безкарно атакувати території країн-сусідів і лицемірно вимагати… недоторканності своїх територій», — додав він. 

Нагадаємо, ISW відстежує українську операцію в Курській області, але не прогнозує її розвиток. Інститут вивчення війни (ISW) підтвердив, що українські війська продовжують наступальні дії на території Росії в районі Курської області.