ЗАПОРІЖЖЯ

Загарбники зареєстрували військову частину на місці розташування промислових потужностей Запорізької АЕС

Після збройного захоплення найбільшої атомної електростанції Європи російські окупанти розмістили на території Запорізької АЕС військові техніку. Нині стало відомо, що Росгвардія зареєструвала військову частину на території захопленої станції.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

30 липня цього року російські окупанти зареєстрували в Енергодарі військову частину №6945. Її адреса (вул. Промислова, 133) співпадає розташуванням промислових потужностей Запорізької атомної електростанції.

«В росреєстрі обмежений доступ до даних про керівника військової частини. Натомість є дані про засновника. «Права засновника виконує Федеральна служба військ Національної гвардії РФ», – вказано у витязі. Таким чином Росія намагається легітимізувати перебування своїх військових на території станції», – повідомляє видання.  

Нагадаємо, після окупації Енергодару й захоплення станції ворог почав перетворювати Запорізьку АЕС на військову базу. Там розташовують військову техніку, чеченські підрозділи «Ахмат» облаштували на станції військову базу з тиром, на території промзони розташована катівня. Крім того, загарбники використовують територію ЗАЕС для тренувань пілотів fpv-дронів, а також обладнавши пускові майданчики біля шостого реактора для запуску дронів-камікадзе на Нікопольську та Марганецьку громади.

На ЗАЕС відбулась чергова ротація персоналу місії МАГАТЕ: обійшлося без провокацій, — ФОТО


Читайте також:

Окупанти вивозили «на відпочинок» в Росію та у захоплений Крим понад вісім тисяч дітей з Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!